?оз?алыс?а байланысты есептерді те?деу ??ру ар?ылы шы?ару математика


Өткізілген күні Сабақтың тақырыбы Қозғалысқа берілген есептерді теңдеу құру арқылы шығару және шешу
Сабақтың мақсаты Көп таңбалы сандарды көбейту мен бөлуді пысықтау, қозғалысқа байланысты есептер шығару арқылы талдауды үйрету. Арифметикалық амалдардың орындалу ретін меңгерту.
Сабақтың міндеті Ұжыммен жұмыс істеу арқылы белсенділік қаблеттерін дамыту;
Үлестірме қағаздар арқылы көп таңбалы сандарды көбейту мен бөлуді пысықтау;
Сызбамен жұмыс істеу арқылы талдай білуге үйрету.
Негізгі дерек көздері Үлестірме қағаз, сызба, интерактивті тақта
Сабақта қолданылатын модулдер Білім беру мен оқытудағы жаңа әдіс тәсілдер, Оқыту үшін бағалау және оқуды бағалау,АКТ, СТО
Сабақта пайдаланылатын әдіс - тәсілдер Топпен жұмыс, логикалық тапсырма
Күтілетін нәтиже Жылдамдық, уақыт, қашықтықтағы түрлі күрделенген есептерді талдау, дәлелдеу арқылы шығара алуды үйренеді
Сабақтың кезеңдері Мұғалім іс-әрекеті Оқушы іс – әрекеті
Ұйымдастыру кезеңі: Оқушыларға стикер тарату арқылы топқа отырғызу және топ ережесімен таныстыру Берілген түс бойынша өз тобын тауып алады және топ ережесімен танысады
Негізгі бөлім
Ауызша есеп 300 бен 5 -тің көбейтіндісі.
900 бен 3- тің бөліндісі,
800 бен 2- нің көбейтіндісі
1600 бен 4- тің бөліндісі
1000 ның 5 тен бір бөлігі қанша?
10 -ның квадраты
Тақтада орындалады.
1213 * 30 = 36390
4006*23=92138
510*2=1020
4800*16=76800
7326 *32 =23432 1500
300
1600
400
200
100
Математика-лық диктант Мотоциклшінің жылдамдығы 35 км/сағ ,велосипедшінің жылдамдығы 15 км/сағ,олар 2 сағ кейін кездесті. Олардың арақашықтықтарын тап.
Екі ауылдың арақашықтығы 90 км жолды 30 км/сағ жүрді. Жолда болған уақытын тап.
6 тәулікте неше сағат бар?
987 жылда неше ғасыр, неше жыл бар? 100 км
3 сағат
144 сағат
9 ғасыр 87 жылТоппен жұмыс.
Әр топқа үлестірме түрінде әр түрлі есептер беріледі.
I – топ:Туристер көлге саяхатқа шықты. Олар 60 км арақашықтықты қайықпен жүзіп өтулері тиіс. Олар 15 км / сағ жылдамдықпен 2 сағат жүзді. Оларға әлі неше километр арақашықтықты жүзіп өту керек?
II – топ: Алма салынған 200 жәшік бірнеше дүкенге тең бөлініп таратылды. Бірінші дүкенде 20 жәшік алма сатылғаннан кейін, онда сатылмаған 30 жәшік алма қалды. Алме неше дүкенге таратылды?
III – топ: Автобус 448 км жолды жүріп өтуі керек. Ол аялдамаға дейін 4 сағат жүрді Оған әлі 192 км қашықтықты жүру керек. Автобустың қозғалыс жылдамдығын тап.
IV –топ:Жүк кемесі 160 км қашықтықты бірдей жылдамдықпен қозғла отырып, 8 сағатта жүзіп өтті. Жүк кемесінің жылдамдығын тап.
V –топ: Жүк кемесі 20 км/сағ жылдамдықпен қозғала отырып, 320 км қашықтықты жүзіп өтті. Жүк кемесі неше сағат жүзді? Оқушылар алдарына берілген сөз есепті топпен шығарады.
I – топ:
Ш:60-х=15*2
60-х=30
х=60-30
х=30
Ж: 30км жол жүру керек
II – топ:
Ш:(200:х)-20=30
200:х=30+20
200:х=50
Х=200:50
Х=4
Ж:Алма 4 дүкенге таратылды
III – топ:
Ш:х*4+192=448
Х*4=448-192
Х*4=256
Х=256:4
Х=64 км/сағ
Ж:
IV –топ:
Шешуі:х*8=160
Х=160:8
X=20 км/сағ
Жауабы:
V –топ:
Шешуі: х*20=320
Х=320:20
Х= 16 сағ
Жауабы:
Сергіту сәті Интерактивті тақтада бейне көрсетілім арқылы демалу Қимылдарды қайталау
Тақтамен жұмыс 7 мин 25 с =с
2 тәул. 18 сағ =сағ
2 км 5 м =м
1 т 3 ц = кг
1 га =а 7 мин 25 с =445 с
2 тәул. 18 сағ =66 сағ
2 км 5 м =2005 м
1 т 3 ц =1003 кг
1 га =100 а
Деңгейлік тапсырма 1 – деңгей. Қысқа қашықтыққа жүгіретін спортшы 100 метрді10 секундта жүгіріп өтеді. Оның жылдамдығын тап.
2 –деңгей. Екі көрші ауылдан бір мезгілде мотоциклші мен велосипедші бір – біріне қарама – қарсы бағытта жолға шықты. Велосипедшінің жылдамдығы 16 км /сағ, ал мотоциклшінің жылдамдығы одан 4 есе артық. Велосипедші кездескенше дейін48 км жол жүрді. Мотоциклші кездескенге дейін қанша километр арақашықтықты жүріп өтеді?
3 – деңгей.
Екі салт атты А пунктінен бір уақытта бір бағытта шықты. Біріншісі 24 км/сағ жылдамдықпен, ал екіншісі 29 км/сағ жылдамдықпен жүрді. 2 сағаттан кейін олардың арақашықтығы қандай болады? 1 – деңгей.
Ш: 100: 10 = 10 м/с
Ж: Жүйріктің жылдамдығы 10 м/сек
2 –деңгей.
Ш:48 : 16 = 3 сағ
16 * 4= 64 км/ сағ
64 * 4 = 192 км
Ж: 192 км арақашықтықты жүріп өтті.
3 – деңгей.
Ш:24 * 2 = 48 км (1 салт атты)
29 * 2 =58 км (2 салт атты)
58 – 48 = 10 км
Ж:Олардың арақашықтығы 10 км
Шығармашылық есеп 2 3 0 3
*
1
2303*7 =16121
3542*3=10626
23400*2=46800
1240*3=3720
31270*5=156350
Логикалық тапсырма Бағалау Формативті бағалау
Кестеге тапсырма орындалған сайын ұпай қойылып отыралы., қорытынды ұпаймен бағаланады. Рефлексия Кері байланыс
Бүгінгі сабақ ұнады ма?
Сабақта немен таныстыңдар?
Әр топқа стикер беріледі, сол стикерге өз пікірлерін азады. Үй тапсырмасы 41 бет, № 8

Приложенные файлы


Добавить комментарий