Разработка контрольно-измерительного материала по английскому языку для учащихся 6 класса (по УМК М.З Биболетовой)


КИМы по английскому языку в 6 классе
(УМК М.З.Биболетова «Английский с удовольствием 6» Титул 2013г. Учитель: Хрунова Н.В.
Пояснительная записка
Контрольная работа составлена в соответствии с государственным образовательным стандартом. Объектом контроля являются элементы языка (лексика, грамматика) и речевая деятельность (чтение).
Контрольная работа состоит из трех разделов.
Часть первая. Базовый уровень.
Понимание общего содержания текста. Тип задания - установление соответствия; каждый заголовок соответствует только одному тексту, при этом один заголовок лишний.
Часть вторая. Грамматика. Повышенный уровень.
Восстановление пропущенного слова в связном тексте. Тип задания – выбрать правильный ответ из трех предложенных.
Часть третья. Лексика. Высокий уровень.
Восстановление пропущенного слова в предложении. Тип задания – выбор подходящего по смыслу сло. Продолжительность работы – 40 минут. Работа проводится в середине учебного года.
Контрольная работа имеет критерий оценивания результатов и ключ.
За каждый правильный ответ ученики получают 1 балл. Максимальное количество баллов – 18. Успешность выполнения работы определяется исходя из соответствия:
16-18 баллов = “5”12-15 балла = “4”8-11 балла = “3”Менее 8 баллов = “2”Ключ
Часть 1 Часть 2 Часть 3
1 – с 1 – b 1 - a
2 – b 2 – b 2 - b
3 - d 3 – c 3 - c
4 – a 4 – a 4 - a
5 – g 5 – c 5 - a
6 – e 6 – b 6 - b
Часть 1
Прочти микротексты и подбери к ним заголовки. Один заголовок лишний.
1. My family is big. I have a mother, a father, a sister, a brother and a grandmother. My parents are doctors. They work at the hospital. My brother is a good sportsman. My sister is a little girl.
2. I go to school 5 times a week. I like going to school. I like my friends and teachers. I like English. At the English lesson we speak, read and write. I like speaking and reading English very much.
3. Kate likes animals. She has a cat, a dog, and fishes. Her cat pussy is old. She is 14. She is grey. She likes fish and meat. She doesn’t play. She always sleeps. Kate’s dog Jim is young. He is 2.He is black. He likes running and jumping. He always plays with Kate.
4. Tom likes Sunday. On Sunday he gets up late. He doesn’t go to school. On Sunday he walks, plays with friends in the yard, read books or watches TV. He plays computer games every Sunday. He loves it very much.
5. I have many friends. They are boys and girls. Their names are Bill, Tom, Sam, Elly and Ann. Tom is a good sportsman. He plays hockey, football and basketball very well. Bill loves reading. He reads books about children and animals. The girls like singing and dancing.
6. We like many sports and games. We like playing football, basketball, volley-ball, tennis, ping-pong, and hockey. We like skating and skiing. We run and jump, swim and drive. We like sports very much.
A a. Tom’s Sunday
B b. At School
C c. My Family
D d. Kate’s Pets
E e. Sports
F f. Books
G g. My Friends
Часть 2
Прочитай текст и выбери правильную форму глагола
My name (1)… Mary. I am five. I (2) … to school. I (3) … on computer now. I often (4) ... it in the evening. My dad (5)… his car at this moment. My brother always (6) ... him.1. 1. a) am b) is c) are
2. 2. a) isn’t going b) don’t go c) doesn’t go
3. 3. a) play b) are playing c) am playing
4. 4. a) do b) does c) am doing
5. 5. a) wash b) washes c) is washing
6. 6. a) is helping b) helps c) help
Часть 3
Прочитай предложение и выбери правильное слово
1. 1. He goes…. school.
a) a) to b) in c) at
2. 2. May is a…..month.
a) a) summer b) spring c) winter
3. 3. Ann has tea…..breakfast.
a) a) on b) at c) for
4. 4. Sam plays volley-ball…..
a) a) well b) good c) fine
5. 5. I….. go to a sport club.
a) a) sometimes b) early c) late
6. 6. Bob….. his car.
a) a) listens to b) drives c) swims

Приложенные файлы


Добавить комментарий