Контрольная работа на конец 5-го класса ( углубленный уровень)


EXAMINATION TEST-5 _________________________________________________
Choose the right variant.
We _____ any tickets last night. a) didn’t buy b) weren’t buying c) haven’t bought
Tom is happy. He _____ the prize. a) won b) was winning c) has won
When mother came, her children ____. a) slept b) were sleeping c) have slept
Meat ______ at the butcher’s. a) sold b) is sold c) has sold
Radio ______ by Popov. a) invented b) is invented c) was invented
What ______ deep lake! a) a b) the c) –
What ______ fresh air! a) a b) the c)-
Who went there last night? – We _____. a) went b) did c) are
Which of you has got a car? – Boris and Peter ____. a) have b) has c) do
Everybody ____ come to school on time. It’s our duty. a) should b) must c) can
Which sandals do you like best? – The ____ on the second shelf. a) one b) – c) ones
What is the ____ of the room? a) long b) length c) longest
He hurt his both ____ when he fell down. a) foot b) feet c) arm
I see many hills and a small farm ____ them. a) among b) in c) between
Nick is a ____ boy. a) high b) long c) tall
When did the ____ of space begin? a) explore b) exploration c) explorer
It isn’t ____ to be in two places at the same time. a) impossible b) possible c) possibility
You make so many mistakes. You must write more ____ a) carefully b) carelessly c) careful
His ____ was very serious. a) punishment b) punishing c) punish
He is from Canberra. He speaks ____ . a) Australian b) English c) American
Choose the right answer.
I can’t stand it.
So long.
Sure. Here you are.
Go straight on and turn left.
I’d love to.
It’s freezing.
Don’t worry about it.
So do you.
Anytime.
I haven’t decided yet.
– Goodbye, see you tomorrow.
_________________________
- How about going to the circus?
_________________________
- Thanks for your help.
__________________________
- What would you like to have?
__________________________
- Do you really like it?
__________________________
- How’s the weather?
__________________________
You look great!
__________________________
It’s my fault. It’s all my fault.
__________________________
How can I get to the nearest supermarket?
__________________________
Can you show me this towel, please?
_________________________
Complete the sentences if necessary. Use at, of, in, to, for, from, into
Look! The trees are ____ blossom.
We wear coats to protect us ____ cold.
A year consists ____ twelve months.
We were all surprised ____ the latest news.
What club do you belong ___?
She took a medicine ____ headache and went to bed.
They never suffer ____ anything.
Do as I say or you‘ll get ____ trouble.
The match ended ____ a draw.
Go there and I’ll follow ____ you.
Report the sentences.
Mike said, “We have bought these books today.”
___________________________________________________________________________
“Don’t make noise”, Tom’s teacher said to him.
___________________________________________________________________________
“Steve, go to bed”, said his mother.
___________________________________________________________________________
Molly asked me, “Did you play with your friends yesterday?”
___________________________________________________________________________
She said to Helen, “When will you be back home?”
___________________________________________________________________________
Read the texts about British eating traditions ( a – d ) and match them with their titles ( 1 – 5 ). There is one extra title.
Traditional English tea
What to cook when you are very busy
When the British have their meals
How to buy some traditional sea food
When British people drink tea
People in Russia have breakfast in the morning, dinner in the middle of the day and supper in the evening. This is not the way with the English. They have lunch or dinner in the middle of the day. In the evening they eat dinner, supper or tea. Tea is also sandwiches and cakes at four o’clock.
When the British do not have much time to cook, they buy beans in cans. Then they warm them and eat them. It is so easy.
Fish’n’chips is a traditional English food. When you go to a fish-and-chip shop, they ask you this question: open or wrapped? If you want to eat your chips in the street, ask for them “open”. If you want to take them home, ask for them “wrapped”. British people eat their chips with lots of salt and vinegar.
People in all the countries know that the British love drinking tea with milk but not all of them know when they have it. They answer is they drink it all the time. When they visit their neighbours, they drink tea. If they are tired, sad or happy, they also drink tea.
a)____ b)____ c)____ d)____ extra____
Ключи:
Задание 1 (20)
1-a 2-c 3-b 4-b 5-c 6-a 7-c 8-b 9-a 10-b 11-c 12-b 13-b 14-a 15-c 16-b 17-b 18-a 19-a 20-b
Задание 2 (10)
1-b 2-e 3-I 4-j 5-a 6-f 7-h 8-g 9-d 10-c
Задание 3 (10)
1-in 2-from 3-of 4-at 5-to 6-for 7-from 8-into 9-in 10 –
Задание 4 (5)
Mike said (that) they had bought those books that day.
Tom’s teacher asked him not to make noise.
Steve’s mother asked him to go to bed.
Molly asked me if I had played with my friends the day before.
She asked Helen when she would be back home.
Задание 5 (5)
а-3 b-2 c-4 d-5 extra-1
Total -50 Choose the right variant.
TEST
We _____ any souvenirs yesterday. a) didn’t buy b) weren’t buying c) haven’t bought
Tom is happy. He _____his exams. a) passed b) was passing c) has passed
Look! It________. a) rains b) rained c) is raining
When mother came, her children ____. a) fought b) were fighting c) have fought
Russia lies on a huge territory, _________? a) isn’t it b) does she c) doesn’t it
Meat ______ at the butcher’s. a) sold b) is sold c) has sold
What ______cold nights! a) a b) the c) –
Who saw them last night? – We _____. a) saw b) did c) are
Which of you has got BMW? – Boris and Peter ____. a) have b) has c) do
What is the ____ of the room? a) wide b) width c) widest
He hurt his both ____ when he fell down. a) foot b) feet c) arm
Jane is a ____ girl. a) high b) long c) tall
How did they influence ____? a) her b) on her c) hers
She looked at me very ____ a) happy b) happily c) happiness
In London the day will be cold with ________ showers. a) strong b) heavy c) hard

Приложенные файлы


Добавить комментарий