?ш та?балы сандар та?ырыбында саба? жоспары



Сыныбы:3
Пәні: Математика
Пән мұғалімі: Жолдасова Күнзира
Сабақтың тақырыбы: Үш таңбалы сандар. Үш таңбалы сандарды ауызша қосу мен азайту тәсілдері
Сабақтың мақсаты: Үш таңбалы сандарды қосу мен азайтудың ауызша тәсілдері дағдыларын жетілдіру. Шамалармен жұмыс жасаудың есептеу біліктерін бекіту. Бірнеше бірлікке кемітуге және бірнеше есе арттыруға, екі қосылғыштың қосындысын табуға арналған құрама есептерді шығару білігін жетілдіру.
Күтілетін нәтижесі: Үш таңбалы сандарды қосып, азайта алады. шамалар арасындағы арақатынас-ты есептер шығару барысында қолдана біледі. Екі қосылғыштың қосындысын табуға арналған құрама есептерді шығарады.
Сабақтың формасы: ұжымдық, топтық, жұптық, жеке Қолданылатын әдіс-тәсілдер: "кім шапшаң?","Кел, құрайық!", деңгейлік тапсырмалар, "Кел, ойнайық!", кері байланыс
Құрал-жабдықтар, көрнекілік: кеспе материалдар, стикерлер, маркер, плакат
Сабақтың барысы
Сабақтың кезеңі Мұғалімнің іс-әрекеті Оқушынның іс-әрекеті Мақсаты
Кіріспе
(3-5 мин) Білу, түсіну деңгей
Психологиялық дайындық.
Оқушылармен амандасу
Сынып оқушыларына
жағымды ахуал туғызу .
"Амандасайық" Оқушылар амандасып, көңіл – күйлерін білдіре-ді.амандасу мүшелерін айтады, сол көрсетілген қимылдарды қайталап жасайды. Оқушылардың сабаққа дайындығын білу.
Мұғалім оқушыларды бір таңбалы, екі таңбалы және үш таңбалы сандар арқылы топтарға бөледі.
Оқушылар таратпаларды таңдау арқылы 3 топқа бөлінеді Оқушыларды топ-тарға бөле отырып, жаңа тақырыпқа бағыт жасау.
Тұсау кесер
(5-10мин) Жұптық тапсырма.
"Кім шапшаң?"
1 – мысал
Смайлкер арқылы бағалау. Жаңа тақырыппен танысып, талқылап, сандарды ауызша қосу және азайту арқылы шығарылу жолын түсіндіреді. Смайлктер арқылы бағалайды Үш таңбалы сан-дарды қосу мен азайтудың ауызша тәсілдері дағдыла-рын жетілдіру. Тез есептеуге дағдыландыру.
Негізгі бөлім
(15-20) Талдау, қолдану деңгей Топтық тапсырма.
"Кел, құрайық!"
1 - топқа 3 - есептің а бөлігі
2 - топқа 3 – есептің ә бөлігі
3 - топқа кері есеп құрастыр
Критерий арқылы бағалау. Барлығы-450 алма
Пайдаланды-50 алма
Қалғаны-?
Ш: 450-50=400
Ж: 400 алма қалды.
Барлығы-370кг
Сатты - 300кг
Қалғаны-?
Ш: 370-300=70
Ж: 70 кг бал қалды. Оқушылардың сөй-леу шеберлігін анықтау, ынтымақ-тастық қабілеттерін қалыптастыру. Ой қорытындыларын жасауға дағдыландыру.
Деңгейлік тапсырмалар
1- тапсырма
Жаз және тексер.
200 бен 80-нің қосындысы 60 пен 70-тің қосындысынан артық.
200 бен 60-тың айырмасы 70 пен 90-ның қосындысынан кем.
2 - тапсырма
Теңдеу құр және оны шеш.
Х-пен 200-дің қосындысы500-ге тең.
У-пен 200-дің айырмасы 800-ге тең.
3 - тапсырма
3т 6ц * 36ц 6ц15кг * 614кг
786765692152т 7ц * 28ц 6ц5кг * 605кг
5т 8ц * 48ц 6ц20кг * 630кг
200+80<60+70 тура емес
200-60<70+90 тура емес
Х+200=500 у-200=800
х=500-200 у=800+200
х=300 у=1000
300+200=500 1000-200=800
500=500 800=800
3т6ц=36ц 6ц15кг>614кг
786765692152т7ц <28ц 6ц5кг =605кг
5т8ц>48ц 6ц20кг< 630кг А, В, С деңгейлі балаларды анықтау.
Оқушылардың сыни ойлау қабілеттерін дамыту.
Кел, ойнайық!
Зымыранның жолын анықта. Ең кіші мәннен баста.
Сергіту сәті Қоры-тынды
(5-10 мин) Бағалау деңгей Үйге тапсырма
7 - мысалды шығарып келу. Кері байланыс.
Маған ұнады Қиын болды? Тілегім
Оқушылар сабақтан алған әсерлерін ауызша айтады. Оқушылардың реф-лексивті ойларын дамытады, тақы-рып бойынша тү-сінгені, түсінбеге-нін анықтау.

Приложенные файлы


Добавить комментарий